Webinar: De ambitie van de moslimvrouw

Datum: 4 november om 20:30
Docent: Mohamed Akkouh
Kosten: Gratis
Locatie:  Online (Zoom)
Taal: Nederlands 

Elke persoon in de geschiedenis, man of vrouw en moslim of niet-moslim, die iets groots bereikte, begon met een visie. Een idee over wat anders moest, in de wereld of heel lokaal. De Koran en Sunnah stimuleren ons om vooruit te kijken, een ambitie te hebben en deze na te jagen. Helaas leven veel mensen op de automatische piloot en worden ze geleefd door de waan van de dag, zonder concreet ergens naartoe te werken. 

Wat dit nog ingewikkelder maakt is dat tot voor kort de rolverdeling tussen de man en de vrouw duidelijk was, zowel in het Westen als in de islamitische wereld. De afgelopen decennia is daar echter een hoop in veranderd en vandaag de dag is het nog steeds onderwerp van debat en bestaan daar verschillende visies over, óók binnen de moslimgemeenschap. 

In dit webinar kijken we naar wat de Koran en Sunnah ons leren over de rol van de vrouw in het gezin en daarbuiten. Ook kijken we naar wat de Islam zegt over het belang van het hebben van een ambitie en het nastreven van hoge, nobele doelen. Maar we gaan het ook praktisch maken, zoals hoe je voor jezelf een ambitie kan bepalen, waar je rekening mee houdt en hoe je hier naartoe werkt.