De fundamenten van Sabiel

Een retreat is een uniek concept waarin studenten een geheel weekend doorbrengen op een afgehuurde campus. De retreat zal plaatsvinden van 28 t/m 30 juni. Tijdens dit weekend zal één van de Islamitische wetenschappen gedetailleerd en grondig worden behandeld door een of meerdere docenten van Sabiel.  Naast het studie gedeelte is er ook ontspanning in de vorm van sport en andere interactieve activiteiten die stimulerend zijn voor de leiderschapskwaliteiten die een ambitieuze moslim hoort te bezitten.

De basis van de Islam is kennis. Sabiel trapt daarom af met deze retreat met een van de meest vitale wetenschappen: De wetenschap inzake het kennis opdoen en persoonlijke ontwikkeling. Elke persoon die voet op het pad zet van kennis hoort dit te studeren, begrijpen en implementeren. Zodat het zijn vruchten kan manifesteren in onze harten en ledematen gedurende ons hele leven. 

We weten allemaal dat educatie het fundament is van succes voor elk individu, en met zoveel dingen die er te leren vallen en weinig tijd die we hebben, komen er een paar vragen naar boven:

  • Hoe maken we de juiste keuzes?
  • Hoe houden we ons zelf gemotiveerd?
  • Hoe behalen we onze gestelde doelen?

Dit is de eerste Sabiel retreat binnen het drie-jarige Sabiel ontwikkelingstraject. In deze retreat zullen de studenten leerfundamenten meekrijgen bij het opdoen van islamitische kennis. De student zal een overzicht krijgen met alle islamitische kennis die er is om vervolgens een route uit te stippelen. De volgende vragen zullen worden beantwoord:

  • Waar begin ik?
  • Waar moet ik persoonlijk aan werken?
  • Wat is de volgende stap en waarom?

Dit zijn essentiële vragen voor de student van kennis zodat hij niet kennis doet op een manier waarbij je de weg kwijt raakt en door de bomen het bos niet meer ziet.

Na het voltooien van deze retreat zal je in staat zijn om de verscheidenheid aan meningen over een bepaald onderwerp te categoriseren en te plaatsen in een verkregen kader waarmee je verder kunt leren. 

Datum: vrijdag 28 t/m zondag 30 juni
Kosten: €99 (incl. overnachting, eten & lesmateriaal)
Locatie:  Omgeving Eindhoven (details volgen)
Voertaal: Nederlands 

Inschrijving gesloten