De wetenschappen van de Sunnah

Een retreat is een uniek concept waarin studenten een geheel weekend doorbrengen op een afgehuurde campus. De retreat zal plaatsvinden van 18 t/m 20 september. Tijdens dit weekend zal één van de Islamitische wetenschappen gedetailleerd en grondig worden behandeld door een of meerdere docenten van Sabiel.  Naast het studie gedeelte is er ook ontspanning in de vorm van sport en andere interactieve activiteiten die stimulerend zijn voor de leiderschapskwaliteiten die een ambitieuze moslim hoort te bezitten.

De wetenschappen van de Sunnah

Sabiel presenteert: Retreat IV: De wetenschappen van de Sunnah

De geleerden beschouwen het als een van de vooraanstaande wetenschappen. De wetenschappen van de Sunnah is altijd een van de meest fundamentele wetenschappen van de religie geweest. Het is onlosmakelijk verbonden met de openbaring in de vorm van de woorden van Profeet (vzmh), wat het een sleutelwetenschap maakt in iemand die op zoek is naar een goed begrip van de religie. 

Het is geen verrassing dat we leren dat Allah’s Boodschapper (vzmh) dua deed voor degenen die zijn woorden leren en ze aan anderen doorgeven. Zayd Ibn Thabit vertelde dat de profeet zei: “Moge Allah het gezicht opvrolijken van de persoon die hoort wat Ik zeg het en bewaar het, en breng het vervolgens over naar anderen: want soms herinnert iemand die van een ander hoort het zich beter dan de oorspronkelijke toehoorder zelf. ‘ (Ahmad en Tirmithi). Het is belangrijk om hier als strevers naar het station van Siddiqiyah te vermelden dat veel van de vroege generaties hen beschouwden als het volk van de hadith.

Tijdens deze retreat zul je een overzicht krijgen van de wetenschappen van de Sunnah. We behandelen o.a. de volgende punten:

  • Methoden die door de mensen van hadith worden gebruikt om alle overleveringen en rapporten te beschermen
  • Het identificeren en onderscheiden van authentieke hadith van de zwakke en gefabriceerde.
  • Bekend worden met de verschillende componenten samen met de tools en principes voor het begrijpen van een hadith.
  • De classificatie van hadieth
  • Een blik op de ontwikkeling van de hadith literatuur 
  • Een korte blik op de kritiek op hadith literatuur

Datum: vrijdag 18 t/m zondag 20 september 2020
Kosten: €99 (incl. overnachting, eten & lesmateriaal)
Locatie: Omgeving Weert – Accommodatie net over de grens (details volgen)
Voertaal: Nederlands 

Retreat volgeboekt – inschrijven niet meer mogelijk!