Het Sabiel-Ontwikkeltraject |

Het Sabiel ontwikkeltraject bestaat uit meer dan lessen en retreats. Ontdek wat het driejarige programma zo bijzonder maakt. 

Veelzijdig gevormd

Bij Sabiel geloven we dat je de moslimgemeenschap alleen volwaardig kan dienen als je veelzijdig gevormd bent en continu bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling. Kennis alleen is niet voldoende. Tarbiyah is het sleutelwoord. Daarvoor is Sabiel opgericht. Sabiel helpt ambitieuze moslims om te excelleren in geloofsovertuiging, aanbidding, kennis, karakter en leiderschapsvaardigheden. Dit doen we met het driejarig Sabiel-ontwikkeltraject.

Persoonlijke ontwikkeling in 3 jaar

In dit traject staan retreats centraal: weekenden (inclusief overnachting) die volledig ontworpen zijn om jou te helpen groeien en dichter bij Allah te komen. Je verdiept je kennis en begrip van de Islam, verhoogt je standaard van aanbidding en voert in teams opdrachten uit in de Sabiel-competitie. Ook tussen de retreats in blijf je je ontwikkelen met het persoonlijke Koranprogramma, seminars en webinars.
Sluit je aan en haal het beste uit jezelf!

3 jaar

9 retreats

6 webinars

6 seminars

Koranprogramma

in één compleet pakket.
investeer in jouw ontwikkeling! 

SCHRIJF JE IN
(Inschrijvingen zijn gesloten. We hebben helaas geen plek meer. We zitten vol!)
infographic ontwikkeltraject

Weekendretreats

Lees hier meer over de inhoud van de retreats

Ook voor zusters

Hoewel de insteek hetzelfde is als bij de broeders, zijn de zusterretreats meer toegespitst op de moslimvrouw. In tegenstelling tot de broeders, zijn de inschrijvingen pér retreat in plaats van voor het gehele traject. Houd dus goed onze socialmediakanalen in de gaten voor wanneer de inschrijvingen openen, want ze zijn meestal binnen 24 uur volgeboekt! 
Islamitisch ontwikkeltraject

Sabiel-competitie

Het Sabiel-ontwikkeltraject draait niet enkel om het opdoen van kennis. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal.

Met de Sabiel Competitie, die door het gehele programma heen loopt, focus je je op het bouwen aan een hoge standaard van aanbidding en achlaaq (omgangsvormen), Ook aan vaardigheden als communicatie, samenwerken en een winnaarsmentaliteit. Hiervoor voer je opdrachten uit, individueel en in groepsverband. Er is elke ochtend sprake van meerdere sportieve activiteiten, waarbij je als team tegen elkaar strijdt.
Aan het begin van het weekend word je ingedeeld in een team. Bij elke opdracht zijn er punten te verdienen. Maar ook voorbeeldig gedrag en het nemen van initiatief worden beloond.

Het doel van de Sabiel Competitie is om studenten op te leiden die veelzijdig gevormd zijn. Zo waarborgen we dat islamitische kennis wordt gedragen door karakters en persoonlijkheden die die kennis waardig zijn!
Touwtrekken sabiel competitie

“Een enorme verbinding met elkaar, aanbiddingen in verschillende vormen, goede zorg en omringd met bloeiende zusters ? !”

~ Wiaam
SCHRIJF JE IN

Koranprogramma

Allah zegt: ‘’En Wij zenden datgene van de Koran neer wat een genezing en genade is voor de gelovigen.’’ (Soerah al-Israa`, vers 82) En de Profeet, ﷺ, zei: ‘’De beste onder jullie is degene die de Koran leert en onderwijst.’’ (al-Buchaarie) 

Een persoonlijk ontwikkeltraject is niet compleet zonder de Koran. Als student word je gekoppeld aan een gekwalificeerde Korandocent, waarbij je gedurende 40 weken per jaar, een half uur per week, één-op-één je Koranbeheersing versterkt. Je werkt aan verschillende vaardigheden; het (vloeiend) lezen, het correct reciteren en het memoriseren van de Koran. 

“Zeer waardevol, leerzaam en onvergetelijk!”

~ Hanane
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram