De profeet Mohammed ﷺ heeft na zijn dood geen rijkdom achtergelaten voor de mensen. Hij liet kennis, Islamitische principes en een gemeenschap achter, bestaande uit zijn metgezellen. Deze metgezellen hebben de profeet Mohammed ﷺ vergezeld tijdens zijn profeetschap. Hierdoor hadden zij een diep en breed begrip van de Islam en zijn principes. Daarnaast hadden zij een grondig inzicht bij het implementeren van deze kennis en principes. Deze metgezellen waren de leiders die de boodschap van de Islam hebben doorgegeven aan de rest van de wereld. Zij brachten de Islam als oplossing voor wereldse problemen en rampen. Sabiel wil de moslims die een positieve verandering teweeg willen brengen, in lijn met hun sterke overtuiging van de eeuwige islamitische boodschap, het gereedschap en de kunde geven om invloedrijke gelovigen te zijn die beschikken over de volgende eigenschappen: 

  • Het hebben van een zuiver begrip van de islamitische kernprincipes.
  • Het bezitten van kennis over klassieke islamitische kernthema’s.
  • Dat zij bekwaamheid hebben om de voorgaande vakgebieden correct toe te passen in de context van de hedendaagse samenleving.
  • In staat zijn om de ongerepte leringen van de Islam te promoten.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram