Usoel al-Fahm: 'principes voor begrip van de openbaring'

vrijdag 13 t/m zondag 15 oktober
19:00
150,-
Provincie Friesland

Alleen zusters

Een retreat is een uniek concept waarin studenten een geheel weekend doorbrengen op een afgehuurde campus. De retreat zal plaatsvinden van 13 t/m 15 oktober 2023. Dit is de zesde Sabiel retreat voor zusters van het driejarige Sabiel ontwikkelingstraject. Elk jaar organiseert Sabiel drie retreats. Tijdens dit weekend wordt één onderdeel van de islamitische wetenschappen behandeld door een senior docent van Sabiel. Naast het studiegedeelte is er ook in- en ontspanning in de vorm van sport en andere groepsactiviteiten. Competenties als communiceren, samenwerken en andere essentiële persoonlijke leiderschapskwaliteiten die een ambitieuze moslima hoort te bezitten leer je hier op volwassen niveau ontwikkelen.

Nadat we alle vier de primaire bronnen hebben behandeld, te weten de Koran en de Sunnah en Idjmaa' en Qiyaas, rijst de vraag hoe we deze bronnen dienen te begrijpen. Welke handvatten hanteren geleerden tot het bereiken van het correcte begrip van deze bronnen? Om het juiste begrip te waarborgen zijn er een aantal principes die voor de moslim belangrijk zijn om goed te begrijpen. Deze principes zullen behandeld worden tijdens de aankomende retreat.

Na het behandelen van dit onderwerp zal de student in staat zijn om de dynamische eigenschap van de Wetgeving van Allah te waarderen. Ook zal de student beter weten te navigeren door de doolhof van informatie waar men vandaag de dag aan wordt blootgesteld en zal de student het begrip van de eerste generaties weten te bewonderen.

Kortom, deze retreat biedt de perfecte gelegenheid om je kennis over de belangrijke principes van begrip van de openbaring te leren begrijpen. Meld je nu aan voor deze unieke ervaring en verrijk jezelf met kennis en inzicht. 

Ben jij al pilaar? Sabiel heeft geen winstoogmerk en opereert volledig kostendekkend. Steun ons en deel mee in de beloning! https://svio.nl/pilaar  
Een eenmalige donatie is ook mogelijk via bunq.me/sabiel

De inschrijvingen zijn inmiddels gesloten!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram