Retreat: Usoel al-Bid'ah

De fundamenten inzake religieuze innovaties

10 t/m 12 februari 2023
vrijdag 19:30 t/m zondag 17:00
99,00
Omgeving Eindhoven

Voor broeders

Bismillah ar-Rahmaan ar-Rahiem

Wil jij je spiritueel en theologisch ontwikkelen? Wil jij sociale en leiderschapsvaardigheden aanleren? Op 10, 11 en 12 februari 2023 organiseert Sabiel de volgende retreat met als onderwerp: Usoel al-Bid'ah.

Wat zal er behandeld worden?
Deze retreat heeft als onderwerp Usoel al-Bid’ah. Dit gaat over de fundamenten inzake religieuze innovaties. Het onderwerp innovatie is een essentieel onderwerp dat door alle moslims begrepen dient te worden. In de Qur’an en Soennah is er veel aandacht besteed aan dit onderwerp vanwege de negatieve gevolgen van innovatie in onze religie. Helaas is dit onderwerp door velen verkeerd begrepen, zowel door degenen die er vaak tegen waarschuwen, evenals degenen die er vaak van worden beschuldigd.

Deze cursus zal je helpen om het concept Bid’ah te contextualiseren en waarom het zo wordt gehekeld binnen de religie. Het zal je ook een duidelijker beeld geven van haar definitie, haar kernelementen en wat een innovatie tot een innovatie maakt. Tenslotte zullen er ook case-studies gedaan worden met voorbeelden uit de hedendaagse praktijk van ‘omstreden kwesties’ die regelmatig worden gedebatteerd.

Schrijf je zo snel mogelijk in en profiteer van deze kans!

Met vredige groet | Wassalaamu ‘alaikum,
Team Sabiel

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram