Sabiel ontwikkelingstraject: Retreat 5

Vrijdag 5 t/m zondag 7 mei 2023
Provincie Zuid-Holland

Alleen voor zusters

Een retreat is een uniek concept waarin studenten een geheel weekend doorbrengen op een afgehuurde campus. De retreat zal plaatsvinden van 5 t/m 7 mei 2023. Dit is de vijfde Sabiel retreat voor zusters van het driejarige Sabiel ontwikkelingstraject. Elk jaar organiseert Sabiel drie retreats. Tijdens dit weekend wordt één onderdeel van de Islamitische wetenschappen behandeld door een senior docent van Sabiel. Naast het studiegedeelte is er ook in- en ontspanning in de vorm van sport en andere groepsactiviteiten. Competenties als communiceren, samenwerken en andere essentiële persoonlijke leiderschapskwaliteiten die een ambitieuze moslima hoort te bezitten leer je hier op volwassen niveau ontwikkelen.

Nadat we de eerste twee primaire bronnen hebben behandeld, de Koran en de Sunnah, hebben we nog twee van de primaire bronnen te gaan, namelijk idjmaa' en qiyaas. Hierover zijn de geleerden van onze ummah overeengekomen dat deze bewijzen de eerste twee bronnen aanvullen en dat ze elkaar ook onderling aanvullen. Dit wordt tijdens aankomende retreat verder behandeld.

We zullen ons verdiepen in de thawaabit (de overtuigingen en praktijken die niet aan verandering onderhevig zijn) en leren begrijpen dat deze vastgesteld zijn als een zegen van Allah. We zullen de centrale rol van idjmaa’ in het behoud van de religie leren waarderen en alle details rondom deze bron begrijpen, waaronder haar autoriteit, soorten en gevolgen.

Ook zullen we ons richten op qiyaas, waarbij we de realiteit hiervan leren begrijpen en de flexibiliteit van de islamitische rechtstheorie zullen waarderen. Hierdoor wordt het mogelijk om op elk moment, elke plaats of onder elke omstandigheid te functioneren. We zullen leren hoe we regelgevingen die openstaan voor idjtihaad kunnen herkennen en begrijpen hoe het mechanisme van qiyaas werkt en wanneer het kan worden toegepast.

Kortom, deze retreat biedt de perfecte gelegenheid om je kennis en begrip van de islamitische jurisprudentie te vergroten, en om de belangrijke concepten van idjmaa’ en qiyaas te leren begrijpen. Meld je nu aan voor deze unieke ervaring en verrijk jezelf met kennis en inzicht.
_____________________________
Datum: vrijdagavond 5 t/m zondagmiddag 7 mei 2023
Minimum Leeftijd: 18 jaar
Investering: €150 (incl. overnachting, eten en lesmateriaal)
Locatie: Provincie Zuid-Holland (Specifieke locatie volgt na aanmelding)
Voertaal: Engels (lessen), Nederlands (onderling)

INSCHRIJVINGEN ZIJN GESLOTEN
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram